Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Έκλεψαν ράβδο χρυσού από μουσείο.

Μία ράβδος χρυσού αξίας 550.000 δολαρίων εκλάπη από ένα μουσείο στην Φλόριντα όπου εκτίθετο και το οποίο είχε ανακαλύψει ένας κυνηγός θησαυρών σε μία ισπανική γαλέρα το 1980, σύμφωνα με την διευθύντρια του μουσείου Μελίσα Κέντρικ.
    Η ράβδος που ζυγίζει 74,85 ουγγιές και έχει μήκος 28 εκατοστών εκλάπη την Τετάρτη από το Ναυτικό Μουσείο Μελ Φίσερ στην περιοχή Κι Γουέστ της Φλόριντα.
    Βρισκόταν μέσα σε μία γυάλινη προθήκη με ένα άνοιγμα από το οποίο οι επισκέπτες μπορούσαν να τοποθετήσουν το χέρι τους και να εξετάσουν την ράβδο.
    Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του μουσείου έδειξαν με σαφήνεια ότι πρόκειται για δύο κλέφτες.
    Αν και η αξία του χρυσού έχει εκτοξευθεί στα ύψη, οι ειδικοί αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ράβδος έχει και μεγάλη ιστορική αξία.
    Ο Μελ Φίσερ, ένας κυνηγός θησαυρών ο οποίος απεβίωσε το 1998 είχε ανακαλύψει την ράβδο μέσα στο ναυάγιο του Σάντα Μαργαρίτα, μιας ισπανικής γαλέρας που βυθίστηκε κατά την διάρκεια ενός τυφώνα το 1622.
    Η ράβδος έχει ορισμένα διακριτικά όπως ρωμαϊκούς αριθμούς που συμβολίζουν ότι είναι 16 καρατίων, ένα σύμβολο του ιδιοκτήτη και μία σειρά κουκίδων που δείχνουν τι φόρο κατέβαλε ο ιδιοκτήτης στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου