Σελίδες

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Τους ανεξερεύνητους θαλάμους της Πυραμίδας του Χέοπα φιλοδοξεί να φέρει στο φως μια επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Λιντς. Πρόκειται για δύο θαλάμους στο κέντρο ακριβώς της πυραμίδας, αυτοί του «βασιλιά και της βασίλισσας», οι οποίοι πιστεύεται ότι εξυπηρετούσαν ως δίοδος για την ψυχή του βασιλιά από τα... εγκόσμια μέχρι τα αστέρια.

Οι επιστήμονες έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο μυστικό το 2002, όταν σε μια αποστολή ανακαλύφθηκε στον συγκεκριμένο χώρο μια δεύτερη ερμητικά κλειστή πόρτα, η οποία «φαίνεται να δημιουργήθηκε για να καλύψει κάτι», σύμφωνα με τον δρ Zahi Hawass, επικεφαλής της αποστολής.

Το Ρομπότ που δανείστηκε το όνομα του μάγου που συμβουλεύτηκε ο Χέοπας για την κατασκευή της πυραμίδας («Djedi») βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του και η επιστημονική ομάδα αισιοδοξεί μέχρι το τέλος του χρόνου να διεισδύσει πίσω από τη δεύτερη πόρτα και να ανακαλύψει τι κρύβεται στο κέντρο του μοναδικού από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που στέκεται όρθιο.

Ο δρ Robert Richardson, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που σχεδιάζει την αποστολή τα τελευταία 5 χρόνια, δήλωσε ότι το ρομπότ θα φθάσει μέχρι εκεί που μπορεί, προσέχοντας παράλληλα να αποφύγει τις ανεπιθύμητες ζημιές. «Τα ερωτήματα είναι πολλά και τεράστια και ελπίζω στο τέλος να έχουμε και τις απαντήσεις» δήλωσε σχετικά.

Η αγωνία των αιγυπτιολόγων και... όχι μόνο είναι τεράστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου