Σελίδες

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

κοινόχρηστο ρεύμα και τέλη ΕΡΤ

Βάσει του νόμου 3419/05 οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών απαλλάσσονται της καταβολής του τέλους υπέρ της ΕΡΤ, κάτι το οποίο αναγράφεται και στο πίσω μέρος του λογαριασμού της ΔΕΗ.                 

Παρ' όλα αυτά, στον κοινόχρηστο λογαριασμό ρεύματος έως και σήμερα χρεώνεται το τέλος της ΕΡΤ κανονικότατα. Αυτό σημαίνει ότι, αν και υπάρχει νόμος από το 2005, η ΔΕΗ παρανομεί.                             

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε στο 10500 και να τους πείτε τον Αριθμό Παροχής (π.χ. 6 04155375-01 3) και το όνομα που εκδίδεται ο λογαριασμός (με ρώτησαν και το όνομά μου για να ξέρουν ποιος έκανε την αίτηση). Μου είπαν ότι στον επόμενο κοινόχρηστο λογαριασμό που θα μας έρθει θα έχουν αφαιρεθεί τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί για την ΕΡΤ από το 2005 και μετά (που ισχύει αυτός ο νόμος) (θα εκδοθεί πιστωτικό για όσα χρήματα (υπέρ ΕΡΤ) έχουμε δώσει (στον κοινόχρηστο λογαριασμό) έως τώρα). Μάλιστα αφαιρείται και ο ΤΑΠ και υπολογιζονται ξανα τα δημοτικα τελη...                                                                 

Αν πληρώνετε και εσείς κοινόχρηστη ΔΕΗ, προσέξτε αν πληρώνετε σε αυτήν και τέλη ΕΡΤ. Αν ναι, πάρτε στο παραπάνω τηλέφωνο και ζητήστε να σταματήσει η χρέωση και να σας αποδοθούν τα χρήματα που έχετε ήδη πληρώσει.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου