Σελίδες

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Πουλί του τρόμου

Ηταν ο... Μοχάμεντ Αλι των πουλιών! Ενα ογκώδες πτηνό με ύψος 1,40 μέτρα και βάρος 40 κιλά το οποίο χρησιμοποιούσε το σκληρό του ράμφος για να επιφέρει θανάσιμα χτυπήματα σαν τσεκουριές στο θύμα του. Γι΄ αυτό και οι επιστήμονες που ανέλυσαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές το απολιθωμένο του ράμφος και προσομοίωσαν τις κινήσεις του, το ονόμασαν πουλί του τρόμου.

«Ανήκε στο είδος Αndalgalornis και έζησε στην Αργεντινή πριν από περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια», ανέφερε ο Λόρενς Ουίτμερ από το Κολέγιο Οστεοπαθητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Οχάιο, ο οποίος ανέλυσε στον υπολογιστή την τακτική με την οποία το πτηνό σκότωνε τα θύματά του. Προσθέτει μάλιστα ότι δεν ορμούσε κατευθείαν σε αυτά, αλλά βρισκόταν σε μια απόσταση ασφαλείας χοροπηδώντας μια μπρος και μια πίσω, σαν πυγμάχος.

Οι ειδικοί που έκαναν την ανατομική μελέτη του πουλιού τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσαν στην επιθεώρηση ΡLoS ΟΝΕ, υποστηρίζουν ότι το Αndalgalornis προσπαθούσε με τον τρόπο αυτό είτε να σκοτώσει το ζώο και να το καταπιεί ολόκληρο αν μπορούσε είτε να αποκολλήσει κομμάτια σάρκας χρησιμοποιώντας το ράμφος και τους σκληρούς μυς του λαιμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου