Σελίδες

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ΛΑΜΟΓΙΑ του Facebook

Προσωπικά δε με χαλάει όταν μου έρχονται τα χαζομηνυματάκια του Γιαννάκη και της παρέας του που έχουν στήσει καμιά 30ρια ιστολόγια και κονομάνε. Καλά κάνουν και βγάζουν χρήμα από αυτή την ιστορία. Στο κάτω κάτω πρέπει να χαλάς και κάποιες ώρες για να τα συντηρείς, να βάζεις καμιά ανάρτηση, έστω και αυτές τις αυτόματες ρε παιδί μου, θέλει λίγη δουλίτσα για να τις "κουμπώσεις" που λέμε και στο συνάφι μας (όχι στους bloggers, βλέπεις θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο τεχνολόγο).

Με χαλάει όμως το γεγονός της εκμετάλευσης του κόσμου, που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, για να ξεχωρίσει πότε τον κοροιδευει ο άλλος.

Τωρα θα μου πείτε σε τι αναφέρομαι...

Ο Γιαννάκης και κάθε "Γιαννάκης" έχουν στήσει μια μπίσνα, που λέμε και στα Ελληνικά, για να κοροιδευει όσους περισσοτερους χρήστες του Facebook και να τους αναγκάζει να γίνονται μέλη σε διάφορα groups.

Σου στέλνει λοιπόν ένα μηνυματάκι το οποίο έχει μια φωτογραφία η οποία υπόσχεται ότι είναι super duper wow μόνο που όταν πατάς για να πας να τη δεις σε πετάει σε μιά σελίδα εκτός facebook η οποία με τη σειρά της σου λέει να πατήσεις σε ενα κουμπάκι, να στείλεις σε 5-10 φίλους σου στο facebook τη σελίδα για να δεις την εικόνα. Πάτα όσο θες, στείλε την σε 1.000.000 άτομα, κανε την share, χτυπήσου κάτω, πέσε από τον 5ο όροφο, τη φωτογραφία δε θα την δεις.

Βέβαια το κολπάκι δε σταματάει εδώ, από τη στιγμή που δεν ξέρεις τι γίνεται, ρίχνεις και μια ματιά στα σχόλια άλλων χρηστών απο κάτω, που λένε ότι δεν το βλέπουν αλλά κάποιος απαντά, το έκανα 10 φορές αλλά άξιζε, λέει να αλλάξεις προγραμμα πλοήγησης και άλλες τετοιες πιπες.

Υπάρχει βέβαια και το άλλο κόλπο, αυτό με τα γκρουπάκια που σου λένε "πως θα κάνεις στο facebook ..." και πάλι σου λέει να καλέσεις καμιά 50αρια φίλους και θα μάθεις το μυστικό. Έχει λίγο παλιώσει αυτό το κόλπο αλλά ακόμη πιάνει.

Ετσι για πλάκα, λέω να φτιάξω ένα γκρουπάκι στο facebook που θα λέει, "Μάθε πως θα προστατευτείς από τους κακόβουλους του Facebook" και να ακολουθήσω την ίδια τακτική. Που θα πάει, θα μαζευτούν 50.000 άτομα και θα στέλνω σε κάθε έναν ξεχωριστά ένα μηνυματάκι που θα λέει:

"Για να προστατευτείς, μην δέχεσαι μηνύματα σαν αυτό που πήρες για να συμετέχεις σε αυτό το γκρουπ"

Τι λέτε; θα πιάσει;


















2 σχόλια: