Σελίδες

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Google: Δικαστικά προβλήματα και στην Ισπανία

Εντείνονται τα δικαστικά προβλήματα ανά τον κόσμο για την Google καθώς και η Ισπανία ξεκίνησε δικαστική έρευνα για το ενδεχόμενο παράνομης συλλογής προσωπικών δεδομένων με την γνωστή πλέον υπηρεσία Street View.


Όπως δήλωσε ο δικαστής Raquel Fernandino, η Google κλήθηκε να παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου σχετικά με μήνυση που κατατέθηκε από σύνδεσμο Ισπανών χρηστών του Internet.

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία Street View, δίνει πανοραμική άποψη στους χάρτες Google Maps, μέσω φωτογραφιών που λαμβάνονται από τα γνωστά και στην Ελλάδα φορτηγάκια της Google.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αντιμετωπίζει δικαστικά προβλήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ελβετία, ενώ στην Νότιο Κορέα, οι αστυνομικές αρχές έκαναν επιδρομή στα γραφεία της Google στην Σεούλ. Τον Μάιο, δικαστής του Αμβούργου ξεκίνησε έρευνα εναντίον της Google για το ποινικό αδίκημα της παράνομης συλλογής στοιχείων μέσω συστημάτων Wi-Fi.

Στην Ισπανία, η υπηρεσία Street View, υπάρχει εδώ και τρία χρόνια και σημειώνει μάλιστα μεγάλη επιτυχία όπως αναφέρει η ίδια η Google. Ο ισπανικός σύνδεσμος χρηστών Apedanica, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η Google παραβιάζει άρθρο του ποινικού κώδικα βάσει του οποίου απαγορεύεται η συλλογή και η μετάδοση τέτοιων στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου