Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

Σε διαθεσιμότητα λόγω Facebook


Στη διαθεσιμότητα, με την κατηγορία της «διέγερσης και πρόκλησης στην τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος», οδήγησαν δύο ειδικούς φρουρούς φωτογραφίες που ανάρτησαν στο Facebook.

Οι δύο άνδρες, 26 και 28 ετών, δημοσίευσαν στα προφίλ τους φωτογραφίες που τους απεικόνιζαν να κάθονται δίπλα σε τραπέζι, πάνω στο οποίο είχαν τοποθετήσει δύο πιστόλια, χαρτονομίσματα, κινητά τηλέφωνα και λευκή σκόνη. Ένας από τους φρουρούς εμφανιζόταν να τη σνιφάρει.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο σπίτι ενός από τους δύο, τα όπλα ήταν τα υπηρεσιακά τους, τα κινητά τηλέφωνα τα προσωπικά τους και η "κόκα"... αλεύρι.
Οι ειδικοί φρουροί έσπευσαν να κατεβάσουν τις φωτογραφίες όταν κατάλαβαν τις συνένεπειες των πραξεών τους. Ένας εκ των δύο προσπάθησε να συγκαλύψει το περιστατικό ισχυριζόμενος ότι οι φωτογραφίες ήταν προϊόν φωτομοντάζ και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από άγνωστο δράστη.
Εν τέλει τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τόσο για τη διάπραξη των ανωτέρω ποινικών αδικημάτων όσο και για "συμπεριφορά ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα τους". Εις βάρος τους διατάχθηκε  και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Η δικογραφία μετά την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου