Σελίδες

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πρόστιμο 449.100 ευρώ στη ΔΕΗ

Πρόστιμο ύψους 449.100 € επιβλήθηκε στη ΔΕΗ ΑΕ για περιβαλλοντικές παραβάσεις προηγούμενων ετών, που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που διενήργησαν, τον Νοέμβριο του 2009, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδας της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 
Ενδεικτικά οι παραβάσεις αφορούν τη διάχυση εκπομπών αερίων ρύπων, την έλλειψη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, την ελλιπή παρακολούθηση εκπομπών αερίων ρύπων.
Για να αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον, το ΥΠΕΚΑ και η ΔΕΗ αποφάσισαν από κοινού να καταρτιστεί 5ετές Περιβαλλοντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΔΕΗ Α.Ε. Το Πρόγραμμα θα εξειδικεύει τις περιβαλλοντικές επενδύσεις- βελτιώσεις, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής με την υφιστάμενη και κυρίως την υπό έκδοση νέα περιβαλλοντική νομοθεσία.
Με την κατάρτιση του σχεδίου αυτού, θα οριστικοποιηθούν και όλα τα περαιτέρω μέτρα που θα αφορούν στη λειτουργία των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής και των Ορυχείων και θα προσδιοριστεί και ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου