Σελίδες

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Αμερικανός σε καταναγκαστικά έργα στην Κορέα

Τον επισκέφτηκαν προξενικοί αντιπρόσωποι και γιατροί από τις ΗΠΑ

Έναν Αμερικανό, που εκτίει ποινή 8 ετών σε καταναγκαστικά έργα στη Βόρειο Κορέα, διότι εισήλθε παράνομα στο έδαφός της, επισκέφθηκαν ένας προξενικός επίτροπος των ΗΠΑ και δύο γιατροί, ανακοίνωσαν σήμερα αμερικανικές διπλωματικές πηγές.

«Ζητήσαμε την άδεια για να επισκεφθούμε τον Άιτζαλον Γκόμες. Η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας αποδέχθηκε το αίτημά μας», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Φίλιπ Κρόουλι. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας διερμηνέας συνόδευσε τον προξενικό επίτροπο και τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, στις 9-11 Αυγούστου. «Εξ όσων γνωρίζω είδαν τον Γκόμες στο νοσοκομείο», τόνισε.

«Αιτία για το ταξίδι αυτό ήσαν οι ανησυχίες μας σχετικά με την υγεία και τις καλές συνθήκες διαβίωσης του Γκόμες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο 30χρονος Γκόμες, πρώην καθηγητής Αγγλικών και γνωστός για τα χριστιανικά του φρονήματα, συνελήφθη τον Ιανουάριο και καταδικάσθηκε τον Απρίλιο. Θέλοντας να ακολουθήσει το παράδειγμά του ο Γκόμες, είχε διασχίσει τα βορειοκορεατικά σύνορα έναν μήνα μετά τον αμερικανό ιεραπόστολο Ρόμπερτ Παρκ, ο οποίος είχε διαβεί έναν παγωμένο ποταμό ανήμερα των Χριστουγέννων. Ωστόσο, ο Παρκ είχε αποφυλακισθεί το Φεβρουάριο χωρίς να περάσει από δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου