Σελίδες

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ένας νέος Ολυμπιακός!


Μετά και το τέλος του Ντιόγκο από τον Ολυμπιακό, η συμφωνία με την Φλαμένγκο για τον δανεισμό του παίκτη είναι δεδομένη
, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας με τους περισσότερους τίτλους στην χώρα, που έφυγαν από τους "ερυθρόλευκους" σε σχέση με την περασμένη σεζόν, έχουν φτάσει τους 14
 και μπορεί να γίνουν και 16 αν θεωρήσουμε ότι Μαρέσκα και Όσκαρ δεν υπολογίζονται από Βαλβέρδε.

Ένας αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος για ομάδα που πηγαίνει κάθε χρόνο για πρωτάθλημα.

Δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές , μέχρι στιγμής, από το ρόστερ της περυσινής ομάδας αποτελούν παρελθόν... ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ντιόγκο, Γκαλέτι, Νταρμπισάϊρ, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Λεντέσμα, Πάντος, Στολτίδης, Ντάτολο, Ντομί, Κόβατς, Κ. Παπαδόπουλος, Παναγόπουλος (ξέχασα κάποιον;).
Θα μου πείτε τώρα αν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό; Εγώ πάντως σε Ντιόγκο και Ντάρμπισαϊρ ευκαιρίες θα έδινα και άλλες! Ειδικά ο Βραζιλιάνος θεωρώ ότι ασχέτως με την τραγική σεζόν που είχε κυρίως λόγω της κακής εξωγηπεδικής του ζωής και του γεγονότος ότι κανένας απο την διοίκηση του Ολυμπιακού δεν ασχολήθηκε πέρυσι σοβαρά μαζί του έχει δυνατότητες για μεγάλη μπάλα! Τον Ντιόγκο άλλα πράγματα τον «έφαγαν» πέρυσι και όχι το γεγονός ότι ξαφνικά ξέχασε το ποδόσφαιρο που ήξερε!

Μάλιστα ένας πολύ μεγάλος Παραγουανός μάνατζερ με τον οποίο διατηρώ φιλικές σχέσεις μου έλεγε χθες στο τηλέφωνο ότι απορούσε με την κίνηση του Ολυμπιακού να τον δώσει δανεικό και ότι ο Ντιόγκο στην Βραζιλία είναι σίγουρος ότι θα αναγεννηθεί. Όσο για τον Νταρμπισάϊρ είναι ένας παίκτης που πιστεύω ότι θα μπορούσε για τον Ολυμπιακό να αποτελεί την καλύτερη δυνατή αλλαγή. Το είχε αποδείξει ουκ ολίγες φορές.



Το έλεγα και πέρυσι στον ΣΕΝΤΡΑ, όλη την χρονιά, αλλά και από την πρώτη στιγμή που η νέα διοίκηση ανέλαβε δράση, ότι οι άνθρωποι παρέλαβαν "καμένη γη" και ότι χρειάζονται κινήσεις , αλλά και πολύ υπομονή από όλους, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός και ποδόσφαιρο ποιότητας να παίξει, αλλά και να επιστρέψει στους τίτλους.
Το θέμα όμως τώρα , από την στιγμή που μετεγγραφές έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται , είναι το πόσο γρήγορα ο Βαλβέρδε θα μπορέσει να "δέσει" την νέα ομάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με τους καινούργιους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί, εφτά είναι μέχρι στιγμής και πάνε στον Ολυμπιακό για τουλάχιστον άλλους δύο με τρείς , αφού μετά τον δανεισμό και του Ντιόγκο είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί και για επιθετικό ή αν σε ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, αρχίζει σε 10 μέρες, υπάρξει πίεση από τον κόσμο για νέες μετεγγραφές τον Γενάρη.
Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού δείχνει με πράξεις και όχι με λόγια ότι θέλει να επαναφέρει τους "ερυθρόλευκους" στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά μία ομάδα με τέτοιες τρομερές και πολλές αλλαγές στο ρόστερ της , 14 έφυγαν ήδη, 10-12(μαζί με τα πιτσιρίκια), ήρθαν ή θα έρθουν, μπορεί άμεσα να βρει τον δρόμο της; Ο Βαλβέρδε έχουμε πει ότι είναι ένας καλός προπονητής, κορυφαίος σε σχέση με αυτούς που πέρασαν από τον Ολυμπιακό τον τελευταίο χρόνο, αλλά επειδή δεν είναι "μάγος" και "μαγικά" στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται καλό θα είναι όλοι και μιλάω κυρίως για τους φίλους της ομάδας να είναι αρκετά υπομονετικοί και να δώσουν την πίστωση χρόνου που τόσο πολύ θέλει ο Ολυμπιακός της σεζόν 2010-11, η οποία μετά και τον αποκλεισμό από την Μακάμπι δεν έχει ξεκινήσει και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε άλλωστε και μην ξεχνάτε ποτέ ότι «οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται και όπως είναι φυσικό, για να χτιστεί κάτι χρειάζεται και τον απαραίτητο χρόνο...».


Υ.Γ.1 Για τον Φουστέρ δεν έχω άποψη! Προφανώς ο Βαλβέρδε ξέρει περισσότερα από μένα...
Υ.Γ.2 Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ασχοληθώ λίγο με την Σούπερ Λιγκ και τον "γίγαντα" που σκέφτηκε, πρότεινε και τελικά πέρασε το ωρολόγιο πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής, όταν π.χ. στις 17.15 στις 29 Αυγούστου στον Θεσσαλικό κάμπο θα "ψήνεις αυγό" από τον καύσωνα που θα επικρατεί, όπως το ίδιο θα συμβαίνει και στην Κρήτη και στην Νέα Σμύρνη και κάποιοι θα καλούνται να παίξουν ποδόσφαιρο!!! Και αυτός ο «τεράστιος» θεωρητικός… παράγοντας του ποδοσφαίρου αμείβεται με περίπου 5.000.000 παλιές δραχμούλες τον μήνα!!!!! Φοβερά πράγματα…

1 σχόλιο: