Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Στο κυνήγι κροκοδείλων ρίχνονται οι Κύπριοι

Παγίδες και δολώματα για... κροκόδειλους έχουν στήσει ειδικοί της άγριας ζωής στην Κύπρο. Αιτία στάθηκε η μαρτυρία μιας αγρότισσας ότι βρήκε κροκόδειλο στο χωράφι της.


"Έσκυψα να κόψω χορτάρι για τα κουνέλια, άκουσα έναν... ήχο και σήκωσα το βλέμμα μου. Βρισκόταν ακριβώς μπροστά μου... με το στόμα ανοιχτό" δήλωσε η Σταυρούλα Δικαίου στην κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης".

Η αγρότισσα έχει αγρόκτημα σε ένα ορεινό χωριό 50 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία. Όπως τόνισε, ο κροκόδειλος "ήταν περίπου 1,5 μέτρο".
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται υποψίες για την ύπαρξη κροκοδείλων ή αλιγατόρων στην Κύπρο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί τίποτα.
Ωστόσο, οι αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο παράνομης εισαγωγής τους ως εξωτικών κατοικιδίων, τα οποία στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μουστάκα του Τμήματος Θαλασσίων Ερευνών της Κύπρου, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται.
Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για κροκόδειλο ή αλιγάτορα, αλλά σύμφωνα με τον Κ. Μουστάκα αποκλείεται να είναι ο,τιδήποτε άλλο: "Είπε ότι άνοιξε το στόμα του και γρύλισε. Φαίνεται ότι τον είδε αρκετά καλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου