Σελίδες

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Διεθνείς δυνάμεις απελευθέρωσαν ομήρους των Ταλιμπάν

Σε κοινή επιχείρηση του ΝΑΤΟ και του αφγανικού στρατού

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΝΑΤΟ και των τοπικών αρχών του Αφγανιστάν οι διεθνείς δυνάμεις με τη συμβολή του αφγανικού στρατού προχώρησαν σε μια επιχείρηση κατά μιας φυλακής των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν απελευθερώνοντας 27 ομήρους. Ωστόσο στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σκοτώθηκαν πέντε άτομα.

Οι Ταλιμπάν κρατούσαν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και Αφγανούς αξιωματούχους σε μυστικά κελιά στο χωριό Σάιρ Γκάζι στην περιοχή Μούσα Κάλα, της επαρχίας Χελμάντ.

«Είκοσι επτά κρατούμενοι απελευθερώθηκαν, 8 Ταλιμπάν και δυστυχώς 5 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη της Χελμάντ, Νταούντ Αχμάντι,.

Πέντε Αφγανοί που εργάζονται για μια αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής είχαν απαχθεί τον Ιούνιο. Τρεις από αυτούς απελευθερώθηκαν, όμως δύο σκοτώθηκαν.

Το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει την επιχείρηση, όμως δηλώνει ότι οι 13 άνθρωποι που σκοτώθηκαν ήταν αντάρτες. Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ οι Ταλιμπάν είχαν βασανίσει τους κρατούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου