Σελίδες

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Μεξικάνα η νέα Μις Υφήλιος

Η Λατινική Αμερική κυριάρχησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ομορφιάς του κόσμου με την 22χρονη Χιμένα Ναβαρέτε (Jimena Navarrete) από το Μεξικό να ανεβαίνει στον θρόνο της "βασίλισσας" για το 2010.

Αφήνοντας πίσω της τις εκπροσώπους της Τζαμάικα, της Αυστραλίας, της Ουκρανίας και των Φιλιππίνων η καλλονή από την Γκουνταλαχάρα δεν πίστευε στα αυτιά της όταν άκουσε το όνομά της την ύστατη στιγμή.
Όμως, δεν ήταν μόνο η ομορφιά της που εντυπωσίασε τους κριτές. Νωρίτερα, κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων, η Χιμένα είχε αποκαλύψει ότι όνειρό της ήταν να βοηθήσει γυναίκες που υποφέρουν από διατροφικές ανωμαλίες.
"Έχω σπουδάσει διατροφολογία και θα ήθελα πολύ να καταλάβουν όλοι ότι το σημαντικό δεν είναι πως φαίνεσαι εξωτερικά, αλλά πως νιώθεις εσωτερικά", είπε συγκεκριμένα η μελαχρινή καλλονή μέσω διερμηνέα. "Μόνο αν νιώθεις καλά μέσα σου φαίνεται και η ομορφιά σου", συμπλήρωσε στο ίδιο μήκος κύματος.
Η Ναβαρέτε είναι η δεύτερη Μεξικάνα που στέφεται "Μις Υφήλιος" μετά τη Λουπίτα Τζόουνς (Lupita Jones) το 1991. Από την αρχή του φετινού διαγωνισμού η μάχη παίχτηκε ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες από το Μεξικό, τη Τζαμάικα και τις Φιλιππίνες, οι οποίες είχαν και την υψηλότερη βαθμολογία στην εμφάνιση με μαγιό. Η αδυναμία, όμως, της  Φιλιππινέζας καλλονής να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της και τι έκανε για να το διορθώσει, την άφησε πολύ πίσω.
Από την άλλη, η Μις Τζαμάικα που τρελαίνεται να πηδάει από απότομες κορφές και να κολυμπάει με καρχαρίες (!), φαίνεται ότι παραήταν δυναμική για τους κριτές, οι οποίοι μεταξύ άλλων, την άκουσαν να αντιτίθεται έντονα στη θανατική καταδίκη λέγοντας ότι μόνο ο Θεός έχει το δικαίωμα να αφαιρεί ζωές.
Αντίθετα, η Μις Μεξικό -με τη βοήθεια διερμηνέα, πάντα- απάντησε ήρεμα σε μια σχετικά εύκολη ερώτηση σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου για τα παιδιά και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου