Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Στις 31 Αυγούστου η νέα συνάντηση για το περιουσιακό στην Κύπρο

Ακόμη μία προσπάθεια για επίτευξη συγκλίσεων στο περιουσιακό θα καταβάλουν στο τέλος του μηνός οι Δημήτρης Χριστόφιας και Ντερβίς Έρογλου, καθώς στη συνάντηση της Τρίτης δεν γεφυρώθηκαν οι διαφορές. Έτσι, καθορίστηκε νέα συνάντηση για τις 31 Αυγούστου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας θα παραθέσει δείπνο προς τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.
Λακωνικός στις δηλώσεις του ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, αρκέστηκε να πει απλά πως ήταν μία καλή συνάντηση. Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες θα παραιτηθεί στο τέλος του χρόνου εάν δεν υπάρξει λύση, ο κ. Ντάουνερ επισήμανε πως θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τα Ηνωμένα Έθνη σε συνεννόηση με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.
Ο κ. Χριστόφιας από τη μεριά του, είπε ότι συνεχίστηκε η συζήτηση για το περιουσιακό σε ήπιους τόνους, αλλά με τις διαφορετικές προσεγγίσεις να παραμένουν. «Θα γίνει στις 31 Αυγούστου ακόμη μία προσπάθεια για συγκλίσεις και αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, οι δύο πλευρές θα καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις» πρόσθεσε. Ενδεικτικό, όμως, ήταν το σχόλιό του σε σχέση με την κριτική για την τακτική που ακολουθεί: «Είναι καλύτερα να συμμετέχεις στο διάλογο παρά να είσαι εκτός και να ρίχνεις πέτρες» επισήμανε.
Απαντώντας σε ερώτηση για την επιστολή που απέστειλε στις χώρες της ΕΕ αναφορικά με το τρίπτυχο των προτάσεων του, είπε πως πήρε θετικά σχόλια και ότι πολλές χώρες έχουν χαιρετίσει τις προτάσεις που έγιναν από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου