Σελίδες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας και βραβεύσεις από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (φωτο)

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων τηςΙωνιδείου Σχολής Πειραιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, η εκδήλωση τηςκοπής της πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και οι καθιερωμένες βραβεύσεις αποφοίτων που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο, στην Παιδεία και στον Πολιτισμό, σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς, στην Έρευνα καθώς των παλαιών καθηγητών της Σχολής.


Στην εκδήλωση εκτός των αποφοίτων της Ιωνιδείου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Πόλης του Πειραιά, Βουλευτές , εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι Επιστημονικών, Πολιτιστικών, Συνδικαλιστικών Φορέων, Καθηγητές, Διακεκριμένοι Επιστήμονες και Ερευνητές, αποδεικνύοντας ότι ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου  ξεπερνά σε προσφορά, παρουσία και αναγνώριση το πλαίσιο ενός απλού σωματείου.

Αναμνήσεις , συγκίνηση, αγάπη για την Ιωνίδειο Σχολή και πρωτοφανής σε μέγεθος συμμετοχή χαρακτήρισαν την εκδήλωση των αποφοίτων της Ιωνιδείου η οποία για πρώτη φορά στα 33 χρόνια ζωής του Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε  στο φυσικό χώρο των αποφοίτων, στην Ιωνίδειο Σχολή. Φετινή καινοτομία της εκδήλωσης ήταν  η βράβευση των μαθητών-αποφοίτων 2013 που πρώτευσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε κάθε ένα πεδίο, και των δύο μαθητών που πρώτευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των Προτύπων – Πειραματικών Σχολείων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Παναγιώτη Καλαβρό ο οποίος τόνισε μεταξύ των άλλων την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης, διότι τη χρονιά που πέρασε το σχολείο λειτούργησε ξανά ως Πρότυπο, μετά από την οργάνωση εξετάσεων εισαγωγής στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, την υλοποίηση των Ομίλων Μαθητών και την επιλογή Καθηγητών μέσα από αξιολόγηση. Τον λόγο πήρε εν συνεχεία ο Πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε τον καταλυτικό ρόλο των αποφοίτων της Ιωνιδείου στην τοπική κοινωνία του Πειραιά αλλά και την ανάγκη επιστροφής στην Ιωνίδειο των απαραίτητων πόρων που απαιτούνται για να μπορέσει να λειτουργήσει ως Πρότυπο και τα οποία λόγω Καλλικράτη έχουν περάσει στο Δήμο Πειραιά. Ο Γραμματέας Τομέα Πειραιά Γιάννης Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις σημαντικές κοινωνικές δραστηριότητες του Συνδέσμου την χρονιά που πέρασε και πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής που πραγματοποιείται στο Σύνδεσμο, τη συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης στην πόλη μας που αφορούν συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, βιβλίων και ρουχισμού, στο πρόγραμμα αθλητικός προσανατολισμός που υλοποιείται από το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών στην Ιωνίδειο με ευθύνη της Αντιπροέδρου των Αποφοίτων Βιργινίας Κραβαριώτη Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας. Επίσης προανήγγειλε την έναρξη τον Μάρτιο του ανοιχτού προγράμματος ελεύθερης μάθησης ενηλίκων που θα έχει το χαρακτήρα ενός μικρού ανοικτού Πανεπιστημίου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιωνίδειο Σχολή

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις:

Για την ιδιαίτερη προσφορά της στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου βραβεύτηκε  η οικογένεια Πασχάλη.
Συμπληρώθηκαν δεκαπέντε χρόνια από τον θάνατο του Μεμάγγελου Πασχάλη, εμβληματικού Προέδρου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου, του ανθρώπου που συνέλαβε το όραμα ουσιαστικής ανάπτυξης του Συνδέσμου. Ο γιός του Σπύρος Πασχάλης ως μέλος προηγούμενων ΔΣ προσέφερε σημαντική βοήθεια στην συνέχιση του έργου του. Ιδιαίτερη τιμή για το Σύνδεσμο ήταν η παρουσία της χήρας του εκλιπόντος Προέδρου Μεμάγγελου Πασχάλη.

Για την ιδιαίτερη προσφορά τους στην παιδεία  και την επιστημονική έρευνα βραβεύτηκαν οι Στάθης Ευσταθόπουλος (αποφ.82) Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής-Ακτινοφυσικής στο Β΄Εργαστήριο Ακτινολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος (Αποφ. 63) Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής του Τομέα Κατασκευών.


Για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του στην τέχνη  και τον πολιτισμό βραβεύτηκε ο  ηθοποιός, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας (αποφ.62) 


Για τη διάκριση του σε σημαντικές θέσεις ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς βραβεύτηκαν οι Ζαχαρίας Πιπερίδης
(Αποφ.85 ), Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ για το πρόγραμμα Κοινωνικής Δράσης της COSMOTE, τα ευεργετικά αποτελέσματα του οποίου απολαμβάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Για την ιδιαίτερη προσφορά της στην παιδεία τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό βραβεύτηκε η Κυπριανή Νικολάου
(αποφ. 05), Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ξιφασκία και μέλος της Εθνικής Ομάδας η οποία παράλληλα με τις υψηλές επιδόσεις της στον αθλητισμό, αφιερώνει πολύ χρόνο και ενέργεια, επισκεπτόμενη σχολεία στα οποία οργανώνει δράσεις εξοικείωσης των παιδιών τόσο με το άθλημα της ξιφασκίας όσο και με τον αθλητισμό. 

Για την προσφορά της στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά βραβεύτηκε η  τ. Καθηγήτρια Γαλλικών Αναστασία Νικολάκηγια το σημαντικό διδακτικό έργο και την εθελοντική της προσφορά για πάνω από 25 χρόνια στην Ιωνίδειο Σχολή από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

Στην κατηγορία βράβευση τάξης βραβεύτηκε η Τάξη 1963, η οποία έκλεισε τα 50 χρόνια αποφοίτησης της το 2013.
Πολλά από τα μέλη της έχουν διακριθεί στο χώρο της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής προσφοράς, ενώ πραγματοποίησαν το 2013 μια εξαιρετική συνάντηση παλαιών μαθητών στην Ιωνίδειο με πάνω από 100 συμμετέχοντες.

Στην κατηγορία Βραβεία Επίδοσης βραβεύτηκαν για  την επιτυχία τουςνα αναδειχθούν πρώτοι μεταξύ των συμμαθητών τους της Γ΄ Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, στην κατεύθυνση στην οποία διαγωνίστηκαν , στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2013, οι νέοι απόφοιτοι Λυκούργος Αναστασόπουλος, Ιωάννα Δημάκη, Γεώργιος Κολοβός, Γρηγορία Παπαπέτρου

Για την επιτυχία του να αριστεύσει στις εξετάσεις του Ιουνίου του 2013 και να εισαχθεί πρώτος  στο Πρότυπο –Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά ο μαθητής Ιωάννης Πρωτόγερος.Για την επιτυχία της να αριστεύσει στις εξετάσεις του Ιουνίου του 2013 και να εισαχθεί πρώτη στο Πρότυπο –Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά η μαθήτρια Χρυσούλα Χαραλαμπίδου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας από τον Πατέρα Ιωάννη εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος ιερουργεί στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνος στον Πειραιά.  Το φλουρί της πίτας έπεσε στον απόφοιτο της Ιωνιδείου και μέλος της τάξης του 85 Νίκο Ρεμεδιάκη. Το δώρο, ένα γεύμα για δύο άτομα, στο βραβευμένο με «Χρυσό Σκούφο» εστιατόριο «ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ», του αποφοίτου της Ιωνιδείου Θανάση Βασίλαινα.

κλεμένο από το www.piraeuspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου