Σελίδες

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο Καραμανλής ξέρει να περιμένει


Όσοι έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στο γραφείο του, στην πλ. Μαβίλη, παρατηρούν ότι...
τα περισσότερα βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη ακριβώς πίσω του, αφορούν την πολιτική στρατηγική και τακτική.




Ο κ. Καραμανλής χρόνια τώρα διατηρεί τον μύθο του εξαιρετικού τακτικιστή, κάτι που επιβεβαιώνει και με τις κινήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα, μέσα στο εύθραυστο πολιτικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της μεγάλης κρίσης που βιώνει η χώρα.


Ο κ. Καραμανλής επιχειρεί, σύμφωνα με το Έθνος, με κάθε τρόπο -διαρροές, συζητήσεις με βουλευτές, μηνύματα μέσω τρίτων στην ηγεσία του κόμματός του- να ενισχύσει τη θέση του κ. Σαμαρά για την αναγκαιότητα των εκλογών μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.


Ο στόχος του κ. Καραμανλή δεν είναι άλλος από τη δημιουργία συνθηκών επιστροφής του σε πρωταγωνιστικό ρόλο όχι απλώς ως ηγέτης της ΝΔ, αλλά της Κεντροδεξιάς στο σύνολό της.


Ο κ. Καραμανλής, ως κλασικός τακτικιστής, αφήνει συνειδητά άλλους να μιλούν γι΄ αυτόν, άλλους να ερμηνεύουν τις προθέσεις του και άλλους να προβλέπουν το πολιτικό του μέλλον.


Ο ίδιος μένει σταθερά εκτός κάδρου, θεωρώντας ότι έτσι προστατεύεται από τη φθορά που υφίσταται αυτήν την περίοδο το σύνολο του πολιτικού συστήματος και πιστεύει ότι ανεβάζει τις μετοχές του ως ενός μελλοντικός πολιτικός που θα διασώσει τη χώρα.


Στο παρασκήνιο, ωστόσο, συνεχίζει τις επαφές του με βουλευτές, ακούει τους προβληματισμούς τους αλλά αποφεύγει επισήμως να τοποθετηθεί.


Την τακτική αυτή αναμένεται να τη συνεχίσει και το επόμενο διάστημα, ενώ σε επίπεδο δημόσιων παρεμβάσεων δεν προβλέπεται τίποτε άλλο πέραν μίας δήλωσης την οποία θα κάνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.


Θα στηρίξει, ως οφείλει, τη ΝΔ και τον κ. Αντ. Σαμαρά χωρίς όμως να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο παρελθόν. Δεν αποκλείεται δε, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δείξει ότι είναι δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος, να αποδεχθεί και την πρόσκληση που του έχει ήδη γίνει, για μια δημόσια συνάντηση με τον κ. Σαμαρά.


Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δείξει ότι η ΝΔ είναι ενωμένη στην κορυφή της και παρά το γεγονός ότι παραμένει επιφυλακτικός ως προς τις πραγματικές προθέσεις του προκατόχου του θα επενδύσει στο όνομα Καραμανλής .

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ο Καραμανλής ξέρει να περιμένει http://24wro.blogspot.com/2012/02/blog-post_7542.html#ixzz1nWDnh8jl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου