Σελίδες

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η χώρα των φανατικών αντικαπνιστών

H Νέα Ζηλανδία, είναι η νέα χώρα των όπου γης αντικαπνιστών. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της χώρας έως το 2025 θα έχουν απαγορευτεί ολοκληρωτικά τα προϊόντα καπνού!

Ήδη το νέο νομοθετικό πλαίσιο που έχει τεθεί σε ισχύ απαγορεύει δια ροπάλου την τοποθέτηση προϊόντων καπνού στα ράφια των καταστημάτων.


Στο σκεπτικό του Νεοζηλανδού νομοθέτη επικράτησε η άποψη ότι οι καταναλωτές είναι επιρρεπείς στις καθημερινές αγορές τους και ότι πρέπει να...βοηθηθούν.
Δεν είναι σωστό, σκέφτηκε ο νομοθέτης, οι καταναλωτές, όταν κάνουν τα ψώνια τους στα σούπερ μάρκετ ή στα τοπικά καταστήματα ,να δελεάζονται από τα ράφια με τα πολύχρωμα πακέτα τσιγάρων.
Δρακόντειες ποινές προβλέπονται για τους ανήλικους καπνιστές. "Η απαγόρευση της ελεύθερης πώλησης και διακίνησης των προϊόντων καπνού αποτελεί το πρώτο από τα βλήματα, τα οποία σταδιακά θα οδηγήσουν στην ολική απαγόρευση των προϊόντων καπνού", δήλωση η υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Ταριάνα Τούρια.
Το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει, προβλέπει την πώληση τσιγάρων σε ουδέτερες συσκευασίες, μέτρο το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της βιομηχανίας καπνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου