Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Σαν σήμερα 13 Ιουλίου 1968. Πέθανε η Αθανασία Μουστάκα

Η ηθοποιός Αθανασία Μουστάκα γεννήθηκε στο Γαλαξείδι στις 22 Δεκεμβρίου 1898 (κατά άλλους το 1899) και πέθανε στις 13 Ιουλίου του 1968.
Ήταν κόρη του ηθοποιού και θιασάρχη Διονυσίου Πλέσσα. Στο σινεμά έπαιξε δεύτερους ρόλους και 4 δεκαετίες μετά το θάνατό της τιμήθηκε σε εκδήλωση του Σ.Ε.Η. για τους ηθοποιούς που πέθαναν κατά τα έτη 1967-1974.


 Στην ταινία Μοντέρνα Σταχτοπούτα έπαιξε το ρόλο της γιαγιάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η Μουστάκα υπήρξε μια σημαντική τραγωδός του ελληνικού θεάτρου. Πέθανε έπειτα από πνευμονικό οίδημα που υπέστη στο νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός. Κηδεύτηκε μία Κυριακή πρωινή στο Γ΄ Νεκροταφείο.

Φιλμογραφία

Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965)
Είμαι μια δυστυχισμένη (1964)
Το ταξίδι (1962)
Συνοικία το "όνειρο" (1961)
Στρατιώτες δίχως στολή (1960)
Τυφλός άγγελος (1960)
Η μοίρα γράφει την ιστορία (1957)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)
Ο μεθύστακας (1950)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου