Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Συνομιλίες στη Νέα Υόρκη για το περιουσιακό στην Κύπρο

Συνομιλίες με την ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για το περιουσιακό θα έχουν σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, Τουμάζος Τσελεπή. Στις συζητήσεις, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, θα συζητηθούν νομικά ζητήματα του περιουσιακού...


Πλην του ειδικού συνεργάτη του κ. Ντάουνερ, Τζεφ Μπέιτς, στην ομάδα θα συμμετάσχουν διαφορετικά άτομα από την προηγούμενη συνάντηση των Ελληνοκυπρίων απεσταλμένων.

Οι κ.κ. Τσελεπή και Αιμιλίου, συνοδευόμενοι από το μόνιμο αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ είχαν χθες συναντήσεις με εκπροσώπους μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στους οποίους ανέπτυξαν τις θέσεις τις πλευράς μας για την πορεία των συνομιλιών, ενόψει και της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα με τους δύο ηγέτες στη Γενεύη.

Συναντήθηκαν με τους αναπληρωτές μονίμους αντιπροσώπους της Ρωσίας Νικίτα Ζούκοφ, των ΗΠΑ Ρόζμαρι Ντεκάρλο, της Βρετανίας Φίλιπ Πάρχαμ και της Κίνας Γουάνγκ Μινγκ.

Σήμερα θα έχουν γεύμα εργασίας με τον αναπληρωτή προσωπάρχη του Γενικού Γραμματέα Κιμ Γουόν Σου, ενώ την Παρασκευή θα έχουν γεύμα εργασίας με τον βοηθό γενικό γραμματέα, Λυν Πάσκοε και συνάντηση με τον Γάλλο μόνιμο αντιπρόσωπο, Ζεράρ Αρόντ.

ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου