Σελίδες

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Βίζιτα 100 ευρώ για καταγγελία γιατρού στην ΚΥΠΡΟ

Προβληματισμό εκφράζει η Επίτροπος Υγείας και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου για την πρόσφατη απόφαση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για καταβολή 100 ευρώ από κάθε ασθενή, ώστε να γίνει αποδεκτή καταγγελία κατά ιατρού, με σκοπό να περιοριστεί ο αριθμός «ανυπόστατων και αβάσιμων καταγγελιών».


Αναμφίβολα, αναφέρει στην γραπτή δήλωσή της η κ. Κυριακίδου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο που προϋποθέτει χρόνο και κόστος. Ομως, προσθέτει, για να αισθάνεται ο πολίτης ότι αυτή η απόφαση δεν έγινε σε οποιοδήποτε βαθμό για να αποτρέπει πολίτες/ασθενείς να υποβάλλουν τα παράπονά τους πρέπει το ποσό αυτό να είναι συμβολικό και όχι ένα ποσό που να λειτουργεί αποτρεπτικά για χιλιάδες ασθενείς.

Σε χώρες της ΕΕ, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Συμβούλιο Ιατρών έχει στην ιστοσελίδα του αναρτημένη τη διαδικασία υποβολής παραπόνου για διευκόλυνση των ασθενών σε μια προσπάθεια εξασφάλισης της ορθής ιατρικής πράξης, προσθέτει. Μάλιστα, συνεχίζει, πρόσφατα προχώρησε στη δυνατότητα να υποβληθεί το οποιοδήποτε παράπονο επώνυμα μέσω διαδικτύου.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ απευθύνει έκκληση στον ΠΙΣ να ξανασκεφτεί αυτή την απόφαση και ταυτόχρονα να διευκρινίσει την απόφαση να μην γίνεται αποδεκτή καταγγελία εναντίον νοσηλευτηρίων, που έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου