Σελίδες

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

H επόμενη μέρα του κυβερνητικού ανασχηματισμού μοιάζει χειρότερη από την προηγούμενη. Οι επιλογές που έγιναν οδηγούν σε νέες έριδες και αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών, σε τέτοιο σημείο ώστε να θεωρείται αδύνατη η μεταξύ τους συνεργασία και, κατά συνέπεια, να καθίσταται δυσχερής η αποτελεσματική προώθηση του κυβερνητικού έργου.

ΜΟΛΙΣ ΕΝΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ μετά την ανάληψη της εξουσίας οι πιο σκληρές μάχες στο ΠΑΣΟΚ δίνονται πλέον εντός του κύκλου των στελεχών του πρωθυπουργού, με απρόβλεπτες συνέπειες στη λειτουργία της κυβέρνησης. Το λεγόμενο σύστημα Παπανδρέου εμφανίζει ήδη σημάδια παρακμής και αποδεικνύεται ευάλωτο απέναντι σε πιέσεις και πάσης φύσεως αντιξοότητες, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός δέχεται κριτική από στελέχη ότι επηρεάζεται σε ισχυρό βαθμό από άλλα μέλη της οικογένειάς του. Τα φαινόμενα αυτά, σε συνδυασμό με τις εσωκομματικές και λοιπές ισορροπίες που τηρήθηκαν στον ανασχηματισμό, δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο, υπακούοντας στη λογική τού «αφού βουλιάζουμε, ας βουλιάξουμε όλοι μαζί».

ΤΗΝ ΩΡΑ που οι πολίτες δοκιμάζονται από τα σκληρά, ακραία οικονομικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση και η χώρα έχει βυθιστεί σε βαθιά ύφεση, υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την κατοχύρωση και την προάσπιση των δικών τους αρμοδιοτήτων έναντι των συναδέλφων τους και λιγότερο για την αποτελεσματική λειτουργία του τομέα ευθύνης τους. Με την εικόνα που εμφανίζεται στους κόλπους της κυβέρνησης αμέσως μετά τον ανασχηματισμό είναι προφανές ότι το πρόβλημα λειτουργίας που υπήρχε, όχι μόνο δεν επιλύθηκε, αλλά, αντίθετα, επιδεινώθηκε.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ είναι ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας δεν επιτυγχάνεται με την αύξηση του αριθμού των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και την ανακατανομή αρμοδιοτήτων, για να είναι όλοι ικανοποιημένοι, ούτε με την ανακύκλωση προσώπων και την τοποθέτηση αναπληρωτών - τοποτηρητών του Μαξίμου στα υπουργεία. Επιτυγχάνεται, κυρίως, με ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αφού αυτή που ακολουθείται έχει ήδη χρεοκοπήσει έναντι της ελληνικής κοινωνίας.
 "E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου