Σελίδες

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η 'επάρατη' Δεξία

Στην Ελλάδα η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και των αριστερών κομμάτων ταυτίζουν τη δεξιά με ότι πιο κακό συμβαίνει στη χώρα.
Όταν λέμε δεξιά κανονικά εννοούμε τον συντηρητικό χώρο που εκφράζει πολίτες από όλη την κοινωνία.
Στη δεξιά ανήκουν ειδικά στη λαϊκή ακόμη και φτωχοί εργαζόμενοι.


Η προπαγάνδα όμως, θέλοντας να καταδικάσει τη ΝΔ φορτώνει την αδιαφάνεια, τις μίζες, τις «λαμογιές», την κακοδιοίκηση, τα «ρουσφέτια», τις «μίζες» και κάθε στρέβλωση του πολιτικού μας συστήματος στην «επάρατη» δεξιά.
Αν δεχτούμε ότι όλα τα παραπάνω είναι ιδιώματα της «επάρατης» δεξιάς τότε το ΠΑΣΟΚ που είναι βουτηγμένο μέχρι το λαιμό σε όλα αυτά πρέπει να το ταυτίσουμε με την «επάρατη» δεξιά ή όχι;


Ειδικά σήμερα οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κατ’ εντολή του ΔΝΤ επιβάλει στους Έλληνες μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι σοσιαλιστικό ή προοδευτικό κόμμα;
Του προσάπτουμε δίκαια το επίθετο του «επάρατου».
Η καταδίκη όσων πολιτικάντικων πρακτικών μας έφεραν σ΄αυτό το χάλι είναι καθολική.


Η ΝΔ σαν δεξιό κόμμα δεν επικροτεί αυτές τις πράξεις και τις καταδικάζει απερίφραστα, το θέμα είναι ότι τα στελέχη της που άσκησαν εξουσία βαρύνονται με πολιτικάντικη πρακτική παλαιοκομματικού τύπου.


Αυτό δεν καταδικάζει την ιδεολογία της λαϊκής δεξιάς αλλά τα πρόσωπα που εκμεταλλευόμενα το νομικό και πολιτικό περιβάλλον που δημιούργησαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια πρόδωσαν και πλήγωσαν τους απλούς δεξιούς πολίτες.


Η ανάληψη της προεδρίας του κόμματος απ’ τον Σαμαρά μπορεί να αλλάξει και τα πρόσωπα αλλά και τις πολιτικάντικες πρακτικές τους.


Το ερώτημα είναι θα πετύχει;
Μέχρι σήμερα κανένας Νδκράτης δεν είναι ικανοποιημένος απ’ την πορεία του κόμματος, αυτό θα φανεί και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Αν ο Σαμαράς δεν καθαρίσει το κόμμα απ’ τα βαρίδια του παρελθόντος κινδυνεύει να χαρακτηριστεί σαν ο «νεκροθάφτης» της ΝΔ.


Όσοι κριτικάρουν τις κινήσεις του προέδρου χαρακτηρίζονται αιρετικοί και απομονώνονται.


Ο πρόεδρος αν θέλει να διασώσει τη ΝΔ και να δώσει αέρα νίκης στο κόμμα θα πρέπει να μελετήσει σε βάθος τις κριτικές που γίνονται απ’ τη βάση του κόμματος που τον στήριξε στην εκλογή του στην ηγεσία.


Οι καλοβολεμένοι που τον περιβάλουν αδιαφορούν για την πορεία του κόμματος και του λαού και ενδιαφέρονται για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση.


Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα κ. Σαμαρά.
Η λογική των ισορροπιών θα καταβαραθρώσει το κόμμα αλλά και το  σύστημα ΠΑΣΟΚ σαν κάκιστη πολιτική δύναμη δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.


Ο χρόνος κυλάει σε βάρος του σάπιου συστήματος και όποιος δεν συμμορφωθεί θα εξαφανιστεί απ’ το πολιτικό προσκήνιο όταν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί θα αναδυθούν απ’ τα σπλάχνα του λαού.


Μακάρι οι νέοι αυτοί πολιτικοί σχηματισμοί να μην ανήκουν στην «επάρατη» δεξιά δηλαδή στο σάπιο σημερινό σύστημα.
Η ΝΔ εκπροσωπώντας τη λαϊκή δεξιά θα ανήκει σ’ αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς κ. Σαμαρά ή θα εξαφανιστεί απ’ το πολιτικό χάρτη;     
ideopigi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου