Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα ψεκάζουν Μηχανιώνα και Περαία (ακόμη δεν "τελείωσαν" τα κουνούπια;)

ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΑΚΜΑΙΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ Δ.ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Eπίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες) με εκνέφωση θα πραγματοποιηθούν σήμερα 7/9/2010 στους παρακάτω Δήμους – Δημοτικά Διαμερίσματα :

Νέα Μηχανιώνα
Περαία
Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν περί τις 12 τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσουν ως τις 5 το πρωί.

Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιούνται μετά από απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας γίνεται γνωστό στους κατοίκους ότι:

Οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο των οικισμών και θα γίνουν παρουσία ειδικών. Για το σκοπό αυτό, απόψε τη νύχτα, μετά τις 12 τα μεσάνυκτα και έως τις 5 το πρωί θα περάσει από τους δρόμους ειδικό ψεκαστικό όχημα.

Κατά το διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα. Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, εάν ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας:

Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα και αφήστε τα κλειστά, για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.
Παραμείνετε στα σπίτια σας όσο διαρκεί ο ψεκασμός.
Μαζέψτε τη μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών και τα τρόφιμα πριν την ώρα που περνά το ψεκαστικό και για μία ώρα μετά.
Απομακρύνετε ή σταβλίστε τα ζώα και προφυλάξτε τα μικρά τους κατά τη διέλευση του ψεκαστικού.
Σε περίπτωση έκθεσης στην ουσία μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο 210-5212054 και 5212000. 


Το κλέψαμε από taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου