Σελίδες

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιγάρα, απαγορευσεις ... και;

Ξημερώματα 4 Σεπτεμβρίου 2010, γύρω στις 2 με 3 τα ξημερώματα θα ήταν, πάνω που πήγε να με πάρει ο ύπνος...

Στον ύπνο είμαι εξαιρετικά δύσκολος, αν δεν κοιμηθώ το δευτερόλεπτο που μου έρχεται τότε δεν κοιμάμαι.Βοηθάει όμως πολύ να ακούω ράδιο και αυτό κάνω.
Συντονίζομαι στον Σκαϊ 100.3 και ακούω το Ανεμολόγιο με τον Κωνσταντίνο Λαβίθη (τις περισσότερες φορές δεν έχει αποτέλεσμα μια και τα θέματα που συζητούνται στην εκπομπή είναι άκρως ενδιαφέροντα)

Ας έρθω όμως στο θέμα

Προχθές είχε εκπομπή, με θέμα το τσιγάρο την απαγόρευση κλπ. κλπ. αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα.
Σήμερα τα ξημερώματα πήρε ένας ακροατής και είπε κάτι που δεν το είχα σκεφτεί ποτέ μου. Στοιχημα ότι κάτι παρόμοιο θα το έχουν σκεφτεί ελάχιστοι άνθρωποι.
Ο ακροατής, ο οποίος μάλιστα δεν είναι καπνιστής, έθεσε ένα ευλογο ερώτημα... "Γιατί όλοι προσπαθούν να απαγορευσουν το τσιγάρο και κανεις δεν προσπαθεί να βελτιώσει την ποιοτητα τους"

Όλες οι "βιομηχανίες" προσπαθούν να βελτιώσουν τα προιόντα τους. Οι εταιρίες πετρελεοειδών αφαιρούν τον μόλυβδο από τα καυσιμα, οι βιομηχανίες αυτοκινήτων βελτιώνουν συνεχώς τους κινητήρες, οι εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών βγάζουν συνεχώς νέα παιχνίδια που μειώνουν τους κινδύνους ατυχημάτων και η λίστα με τις έρευνες που γίνονται για να βελτιωθεί η ζωή μας δεν έχει τέλος.
Οι καπνοβιομηχανίες, γιατί δεν κάνουν κάτι για να αφαιρέσουν τις βλαπτικές ουσίες από το τσιγάρο;
Δε μιλάω για τη νικοτίνη βεβαια, άλλωστε όλοι οι καπνιστές αυτό το ναρκωτικό αναζητούν.
Τι γίνεται όμως με το μόλυβδο,

το οξύ του καπνού, το μηλικό οξύ, τα Νιτρικά, το υδροχλωρικού, θειικό, φωσφορικό, κιτρικό, οξικό, οξαλικό, οξύ και περίπου 1600 άλλες τοξικές ουσίες που περιέχει το τσιγάρο;
Μήπώς θα έπρεπε οι καπνοβιομηχανίες και γιατί όχι, τα κράτη, να ρίξουν λίγο χρήμα στην έρευνα για αυτό το σκοπό;
Δεν ξέρω, μια iδέα είπα ή μάλλον, μιά iδέα μου έβαλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου