Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Iαλία: Κατάσχεση από την ιταλική αστυνομία, περιουσίας μαφιόζου στη Σικελία, ύψους 800 εκ. ευρώ

Η Ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε στη Σικελία αγαθά συνολικής αξίας 800 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ανήκαν σε έναν επιχειρηματία που είχε σχέσεις με τη μαφία.

Ο Μικέλε Άιελο, 56 ετών, που έχει καταδικαστεί σε δέυτερο βαθμό σε 15 χρόνια κάθειρξη για σχέσεις με τη μαφία, απάτη και διαφθορά και βρίσκεται στη φυλακή, ήταν ένας από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Σικελίας στους τομείς της υγείας και των κατασκευών.

Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, ο Άιελο είχε σχέσεις με τον πρώην αρχηγό της Κόζα Νόστρα Μπερνάρντο Προβεντσάνο και "επωφελήθηκε από μία κατάσταση μονοπωλίου χάρη στις πίεσεις που ασκούσαν οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης που είχε επενδύσει σημαντικά χρηματικά ποσά σε πολλές από τις επιχειρήσεις του Μικέλε Άιελο", σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ανάμεσα στα αγαθά που κατασχέθηκαν είναι τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, ένα κέντρο ογκολογίας κοντά στο Παλέρμο, έξι εταιρείες που δρατηριοποιούνταν στο χώρο της υγείας, καθώς και δεκάδες διαμερίσματα, οικόπεδα και οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου