Σελίδες

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Το Bloomberg «δίνει» την Καμάρα της Θεσσαλονίκης στα Σκόπια!

«Τους δίνουμε που τους δίνουμε το όνομα, δε τους αποδίδουμε και κανένα μνημείο της Ελλάδος;» 
θα μπορούσε να... είναι η σκέψη των υπευθύνων του (έγκυρου κατά τ’ άλλα…) περιοδικού BusinessWeek του Bloomberg, το οποίο σε αφιέρωμα για τις ταχύτερα συρρικνώμενες οικονομίες του κόσμου συμπεριλαμβάνει και τα Σκόπια βάζοντας ως σήμα κατατεθέν του κράτους (το οποίο επιπλέον αποκαλεί «Μακεδονία») το μνημείο της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη!

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις 25 οικονομίες που επηρεάζονται περισσότερο από τα νέα δεδομένα της παγκόσμιας οικονομίας και έχει στην 21η θέση τα Σκόπια ως «Μακεδονία» αναφέροντας ότι η οικονομία της θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την εξωτερική μετανάστευση που έχει παρατηρηθεί και θα συνεχίσει να συμβαίνει στη χώρα.

Θα μπορούσε να είναι (στο σύνολο του) ένα έγκριτο οικονομικό ρεπορτάζ, αν δεν απέδιδε -ξέχωρα από το όνομα «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων- και το μνημείο της Καμάρας ως σήμα κατατεθέν του σλαβικού κράτους.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η «γκάφα» του Bloomberg θα διορθωθεί από τους υπεύθυνους του αμερικανικού περιοδικού. Πολλά πάντως «τυχαία» λάθη γίνονται τελευταία με τα Σκόπια και τη Θεσσαλονίκη… Πριν από λίγο καιρό είχε προηγηθεί η σημαία των Σκοπίων στον Λευκό Πύργο στο Google Earth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου