Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Το Ιράν απέσυρε τις καταθέσεις του από ευρωπαϊκές τράπεζες!

Ο επικεφαλής της Τράπεζας του Ιράν γνωστοποίησε ότι η χώρα του πρόλαβε να αποσύρει όλες τις ιρανικές καταθέσεις από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, σε μία προσπάθεια να αντιπαρέλθει τον τελευταίο "γύρο" διεθνών κυρώσεων σε βάρος του, λόγω του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος.

"Από την ώρα που έχουμε αποσύρει όλες τις καταθέσεις μας από την Ευρώπη, μέσω της Κεντρικής Τράπεζας στην Τεχεράνη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις αυτές", τόνισε ο Μαχμούντ Μπαχμανί, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.Ομως, ο κ. Μπαχμανί δεν αποκάλυψε, ούτε πότε έγιναν οι εν λόγω αναλήψεις, ούτε τα ποσά τους, ούτε τον τελικό προορισμό τους.


Υπενθυμίζεται ότι την 9η Ιουνίου το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ επέβαλε στην Τεχεράνη έναν ακόμα "γύρο" διεθνών κυρώσεων, τις τέταρτες κατά σειράν μετά από το 2006, που περιελάμβαναν και τη δέσμευση ιρανικών τραπεζικών κυρώσεων στην αλλοδαπή, "σε μία προσπάθεια παρεμπόδισης κίνησης ιρανικών κεφαλαίων σχετικών με το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν". Αυτή η εντολή από το Σ.Ασφάλειας, υλοποιήθηκε με πολύ αυστηρότερο τρόπο και από τις ΗΠΑ και από την ΕΕ.


Στο Ιράν ανακοινώθηκε επίσημα στην αρχή Αυγούστου ότι "οι εισαγωγές από ΗΠΑ και ΕΕ μειώνοται"(...) "προς όφελος της ιρανικής βιομηχανίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου