Σελίδες

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Δεκατέσσερις δολοφονίες σε μία μέρα στο Ακαπούλκο

Τουλάχιστον δεκατέσσερις δολοφονίες «υπογεγραμμένες» από τα καρτέλ των ναρκωτικών καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα, στην περιοχή του Ακαπούλκο, στις ακτές του Μεξικού.

Η αστυνομία εντόπισε τα τέσσερα πτώματα ανδρών, τα οποία έφεραν τραύματα από σφαίρες, σε μία περιοχή κοντά στις παραλίες του Ακαπούλκο. Δίπλα τους βρέθηκαν απειλητικά σημειώματα-μηνύματα που συνηθίζουν να αφήνουν οι εκτελεστές των αντιμαχόμενων συμμοριών.


Δύο ακόμη πτώματα βρέθηκαν στο χώρο στάθμευσης σούπερ-μάρκετ σε παράκτια λεωφόρο του τουριστικού θερέτρου.


Έξι ακόμα σοροί, ανδρών ηλικίας 22 ως 39 ετών, που βρήκαν το θάνατο από σφαίρες, κατά την αστυνομία, εντοπίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο στο Ακαπούλκο. Δύο πτώματα βρέθηκαν σε κοντινό χωριό.


Στην πολιτεία Γκερέρο, όπου υπάγεται το Ακαπούλκο, μαίνεται μια αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα στο καρτέλ La Familia και τη συμμορία των Zetas, η οποία δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από πρώην στελέχη των μεξικάνικων ειδικών δυνάμεων.


Οι αρχές εκτιμούν ότι με αυτήν τη σύγκρουση συνδέεται η σφαγή 72 επίδοξων μεταναστών από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής που αποκαλύφθηκε την Τρίτη σε άλλη περιοχή της χώρας, κοντά στην μεθόριο με τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου