Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Πρώτη σε ακρίβεια η Μύκονος σε όλη την Ευρώπη!

Μπορεί οι εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απώλειες εισπράξεων από 9 έως και 15% εξαιτίας των μειώσεων στις τιμές και των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, αλλά το νησί των ανέμων, η γνωστή Μύκονος κατέχει τα σκήπτρα ακρίβειας και μάλιστα όχι σε εγχώριο, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Με τις τιμές στα ξενοδοχεία του νησιού να διαμορφώνονται σε 243 ευρώ τη βραδιά και την αύξηση συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2009 να υπολογίζεται στο 2%, ο Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tΗΡΙ- trivago Ηotel Ρrice Ιndex, www.trivago.gr), που αντανακλά τις τιμές της διαδικτυακής ξενοδοχειακής αγοράς μέσα από 53 online ταξιδιωτικούς πράκτορες και αλυσίδες ξενοδοχείων, διαμορφώνοντας τον μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης, η Μύκονος αναδεικνύεται ο ακριβότερος προορισμός της Ευρώπης για το φετινό Αύγουστο. Το δεύτερο ακριβότερο νησί είναι το γερμανικό Ζιλτ, με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 215 ευρώ (δίκλινο).

Αντιθέτως, οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα”, έχουν περιοριστεί κατά 10% από τα επίπεδα τιμών του Αυγούστου του 2009, αγγίζοντας τα 119 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα κατά 2% φθηνότερη είναι η τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο στην Ευρώπη, διαμορφώνοντας το μέσο όρο στα 106 ευρώ.

Οι τιμές παρουσίασαν πτώση κατά 10% στην Αθήνα, διαμορφώνοντας το μέσο όρο τιμών στα 95 ευρώ ανά βράδυ, ενώ, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι ξενοδοχειακές τιμές της πρωτεύουσας μειώθηκαν κατά 10%. Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να μειώνουν τις τιμές τους και αυτόν το μήνα, φθάνοντας τα 85 ευρώ (-1%), ενώ συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2009 τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μείωση τιμών 12%.

Παρά τη γενικότερη τιμολογιακή πολιτική των εκπτώσεων στις τιμές που έχουν ακολουθήσει πολλές τουριστικές περιοχές, οι τιμές των ξενοδοχείων τον Αύγουστο είναι αυξημένες σε σχέση με τον Ιούλιο στα περισσότερα ελληνικά νησιά. Ενδεικτικά, η Νάξος 103 εμφανίζει μέσο όρο τιμών τα ευρώ (αύξηση 41% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010), η Κως έχει μέσο όρο τιμών τα 95 ευρώ (αύξηση 2%) και η Ρόδος έχει αύξηση 39%. Ανοδικά κινούνται και οι τιμές στις περιοχές της Σαντορίνης και της Κρήτης, με την Οία να έχει μέσο όρο τιμών τα 177 ευρώ (αύξηση 23%), το Καμάρι τα 159 ευρώ (αύξηση 61%), τα Χανιά τα 96 ευρώ (αύξηση 13%), το Ρέθυμνο τα 125 ευρώ (αύξηση 27%) και το Ηράκλειο τα 114 ευρώ (αύξηση 8%). Η Μύκονος, η οποία αποτελεί και το πιο ακριβό νησί στην Ευρώπη, αύξησε τις τιμές της στα 243 ευρώ (αύξηση 79% σε σχέση με τον Ιούλιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου