Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Σύλληψη σπείρας για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί πολίτες Βουλγαρίας, ηλικίας 44, 26 ,27 και 25ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Θηβών Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων και κλοπή.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενεργώντας περιπολία κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε , εντόπισαν πρωινές ώρες της 21-08-2010, πλησίον της χ/θ 38,800 της Επαρχιακής Οδού Θηβών-Λιβαδειάς, δύο (2) εκ των δραστών να εξέρχονται από παρακείμενους αγρούς, να εισέρχονται στην επαρχιακή οδό και πεζοί να κατευθύνονται προς Θήβα.
Σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και σε σωματικές έρευνες επ’ αυτών διαπιστώθηκαν μακροσκοπικά, εμφανή εντυπώματα στα μπουφάν τους, προερχόμενα από τριβή εξαιτίας μεταφοράς εναερίων καλωδίων ηλεκτροκίνησης Ο.Σ.Ε.

Κατά την διάρκεια έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω πρωινές ώρες της ιδίας προέβησαν στην κοπή και κλοπή εξακοσίων (600) μέτρων εναερίων καλωδίων στο Χ/Σ 137+200 του σιδηροδρομικού δικτύου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για μια ώρα και σαράντα πέντε περίπου λεπτά, εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες, σε άγνωστο χρόνο, είχαν συστήσει σπείρα και αφαιρούσαν τα εναέρια χάλκινα καλώδια ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες δρούσαν νυχτερινές κυρίως ώρες και κινούμενοι πεζοί κατέφθαναν επί του δικτύου. Εκεί με χειροκίνητους κόφτες που από προηγούμενες δράσεις τους είχαν αποκρύψει εγγύς του δικτύου, προέβαιναν στην κοπή των καλωδίων και τη συγκέντρωση αυτών σε προεπιλεγμένο από αυτούς σημείο και στη συνέχεια την μεταφορά τους με το ανωτέρω ΙΧΦ αυτοκίνητο στη Βουλγαρία.

Ανωτέρω συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

24wro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου