Σελίδες

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ρωσία: Ευρύτερη συνεργασία, με τη Γερμανία

με άξονα, την κοινή πεποίθηση, ότι το παγκόσμιο πιστωτικό σύστημα, πρέπει να μεταρρυθμιστεί - Κοινές οι απόψεις των δύο υπουργών Οικονομικών 

Ρωσία και Γερμανία "σχεδιάζουν μία στενή συνεργασία με κατευθυντήριο άξονα την μεταρρύθμιση του παγκόσμιου πιστωτικού συστήματος", αποκάλυψε σήμερα στη Μόσχα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκαγκ Σόϊμπλε, που βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα γιά επίσημες συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του, Αλεξέϊ Κουντρίν.

    Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι "οι αναδυόμενες οικονομίες", όπως η Ινδία, η Ινδονησία, η Αργεντινή, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική κι άλλα κράτη "θα πρέπει να αποκτήσουν ισχυρότερη φωνή στα διεθνή οικονομικά τεκταινόμενα και στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΔΝΤ γιά ένα νέο οικονομικό γίγνεσθαι", στη σκιά της πρωτόγνωρης μεταπολεμικά διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Εξ ίσου οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι τον Νοέμβριο, φέτος, στη Σεούλ η "Ομάδα των 20", που συνενώνει ισχυρές κι αναδυόμενες οικονομίες στον πλανήτη, "θα πρέπει να φθάσει σε απτά αποτελέσματα" γιά τη διεθνή οικονομία και την "επανεκκίνησή" της μετά την φάση της ύφεσης. "Πολλά προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν(στη Σεούλ) και δεν θα είναι εύκολο", προέβλεψε σήμερα στη Μόσχα ο κ. Σόϊμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου