Σελίδες

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ένοπλες Δυνάμεις: εκπαιδεύονται στη καταστολή διαδηλωτών

Διαβάστε το δημοσιευμα και έπειτα τα σχόλια μας..
 
Νέα «καθήκοντα» φαίνεται να αναλαμβάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» που αποκαλύπτει ότι η ελληνική δύναμη Κοσσυφοπεδίου συμμετείχε σε άσκηση καταστολής διαδηλωτών που πραγματοποιήθηκε στο Νόβο Σόλο κοντά στην πόλη Μιτρόβιτσα. Την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναλάβει η γαλλική «Gendarmerie», το ειδικό σώμα της γαλλικής αστυνομίας που αναλαμβάνει τέτοιες αποστολές.
Η εκπαιδευτική άσκηση καταστολής διαδηλώσεων δημοσιοποιήθηκε επίσημα από το περιοδικό του γενικού Επιτελείου Στρατού «Στρατός και Ενημέρωση», τεύχος 16, υπό τον τίτλο «Πιστοποίηση Λόχου Καταστολής». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, πραγματοποιήθηκε άσκηση πιστοποίησης σε αντικείμενα καταστολής - CRC - (σ.σ. Crowd Riot Control - Έλεγχος πλήθους ταραξιών) του 3ου Ειδικού Μηχανοκίνητου Λόχου του 646 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στο Στρατόπεδο "MARCHAL TASSIGNY" στο Novo Selo από τη γαλλική Gendarmerie. Στην άσκηση πιστοποίησης χρησιμοποιήθηκε σημαντικός αριθμός χημικών και καπνογόνων ουσιών, προκειμένου οι συνθήκες να προσομοιάζουν σε πραγματική κατάσταση, και ήταν απόλυτα επιτυχής».
Η παραπάνω ενέργεια επιβεβαιώθηκε χθες και από το ΓΕΣ αλλά και από το ΓΕΕΘΑ, όπως σημειώνει ο «Ριζοσπάστης». Σε δήλωση που απέσπασε η εφημερίδα, αναφέρεται η αιτιολογία ότι «τέτοιες ασκήσεις γίνονται μόνο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων σε αποστολές του εξωτερικού».
Η συγκεκριμένη άσκηση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά εγχώριων ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν. Αναδημοσιεύουμε τα στοιχεία όπως παρουσιάζονται στον «Ριζοσπάστη»:
-- Στις 29 του Ιουλίου 2008, σε Πεδίο Βολής της Νέας Περάμου Αττικής, έγινε άσκηση, στην οποία, σύμφωνα με το ΓΕΣ, «δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση τμημάτων σε επιχειρήσεις εντός κατοικημένου τόπου» και ειδικότερα σε «Στρατιωτικές Επιχειρήσεις σε Αστικό Εδαφος» (ΣΕΑΕ). Πρόκειται, όπως υπογραμμίζεται, για «στρατιωτικές ενέργειες, που σχεδιάζονται σε έδαφος, όπου οι τεχνικές κατασκευές (οικίσκοι) επηρεάζουν τις διαθέσιμες τακτικές επιλογές του Διοικητή». Επίσης, «διεξάγονται εναντίον εχθρού που μπορεί να έχει αναμειχθεί με ομάδες πολιτών».
-- Στις 13-15 Ιουνίου 2006, στο 951 Τάγμα Στρατονομίας στου Παπάγου, έγινε άσκηση «αντιμετώπισης διαδηλωτών που, σύμφωνα με το σενάριο, διαδήλωναν κατά του ΝΑΤΟ και ένας αριθμός τους επιχείρησε να περάσει την πύλη του στρατοπέδου». Ο ισχυρισμός, που είχε προβληθεί και τότε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ήταν πως η άσκηση αναφερόταν στην αντιμετώπιση διαδηλωτών που θα επιχειρούσαν να μπουν σε ελληνικό στρατόπεδο στα πλαίσια των - εκτός ελληνικών συνόρων - «ειρηνευτικών αποστολών».
-- Η πρώτη άσκηση καταστολής διαδηλώσεων από ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε στις 13 Μάρτη 2002, στη Βέροια, στο πλαίσιο άσκησης του Β΄ Σώματος Στρατού, με σκοπό την προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» για την αντιμετώπιση διαδηλωτών. Και στην περίπτωση αυτή, το πρόσχημα ήταν η προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» για την αντιμετώπιση «ατάκτων ομάδων» αμάχων πολιτών.
-- Το διάστημα 7-10 Γενάρη 2010 έγινε «άσκηση» εκπαίδευσης παραστρατιωτικών οργανώσεων, υπό την παρακολούθηση παρατηρητών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με διοργανωτές το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» και τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς). Έγινε εκπαίδευση σε «σχολείο SWAT» (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής), με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών».
-- Στις 11 Σεπτέμβρη 2008 κορυφώθηκε στην περιοχή του Πεδίου Ασκήσεων Ασκός - Προφήτης του Νομού Θεσσαλονίκης η άσκηση του Ευρωστρατού με την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ - ΙΙ/2008», όπου στρατιωτικές δυνάμεις καταδίωκαν, για τις ανάγκες του σεναρίου της άσκησης, «διαδηλωτές» που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «EU go home».


Σχόλιο για το δημοσιευμα από Nikolakas
Προφανώς ακόμη και τώρα κάποιοι προσπαθούν να πλήξουν τις ένοπλες δυνάμεις, ακόμη και τώρα που έχουν πιάσει πάτο.
Δε θα αναφερθούμε στο ρόλο τους, είναι μεγάλο το θέμα, απλά θα αναφέρουμε τις Η.Π.Α. την Αγγλία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αίγυπτο, τη Βραζιλία και εδω θα ζητήσουμε συγνώμη από τις άλλες χώρες που δεν αναφέρουμε.
Όλες οι σοβαρές χώρες του κόσμου, εκπαιδεύουν στρατιωτικά τμήματα για μάχη μέσα στην πόλη. Όλοι οι αξιωματικοί, οι οποίοι εκπαιδευτηκαν σε ξένα σχολεία πολέμου, είχαν προτείνει να γίνεται εκπαίδευση αυτού του τύπου στα στρατευματα.
Είχα την ευτυχία να υπηρετήσω ως έφεδρος οπλίτης, στη Διευθυνση Ειδικών Δυνάμεων το 1992 (χωρίς μέσο, υπάρχουν μερικοί που έχουν όρεξη για δουλειά και αυτό αναγνωρίζεται που και που) και σε διάφορες συζητήσεις (ήμουν περίεργος και ρωτούσα) οι προισταμενοι μου δήλωναν κατηγορηματικά ότι θα έπρεπε μια και ο ρόλος του στρατου σε λίγο θα αλλάξει δραματικά. Δεν θα έχουμε την ανάγκη να πολεμούμε σε βουνα και λόγκους όπως στο έπος του '40. Οι εχθροί θα είναι μέσα στο εδαφος μας και δε θα φοράνε διακριτικά.
Θυμηθείτε λίγο τι έκανε ο UCK και φέρτε τώρα στο μυαλό σας τον UCC.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που θα ήθελαν να μην έχουμε καθόλου στρατο. Ωχ αδερφε, ας χάσουμε και κάνα δυο βραχονησίδες, τι έγινε και αν πάρουν 5-10-20-100 στρέματα στον Εβρο; τι να την κάνουμε και τη Θεσσαλονίκη; τα νησιά βάρος μας είναι, στο κάτω κάτω (στο νότο δηλαδη) είναι μαζεμένη η μισή Ελλάδα. Ισως να θέλουν να αλλάξουν και τους στοίχους...
Η Ελλαδα ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο συρικνώνεται, παραχωρεί και δεν αντιστέκεται.
Άντε και καλά κρασά


Ότι και να λέμε, σε περίπτωση πολέμου (λέμε τώρα) αυτοί που θα σώσουν τα τομάρια μας, θα είναι τα μέλη της ΚΝΕ, της ΟΝΝΕΔ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, όχι οι πολιτικάντιδες και τα λαμόγια, οι άλλοι, αυτους που ορισμένοι αποκαλούμε ρεμάλια των 500 Ευρώ και μάλλιστα θα καλύψουν τα όμορφα κωλαράκια μας και τις στρουμπουλές κοιλίτσες μας χωρίς να πάρουν φράγκα, σε αντίθεση με τους συντάκτες του παραπάνω δημοσιευματος.


Άντε γειά τώρα και καλές διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου