Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Η Προπαγάνδα των Τρολ

Πριν από μερικές ώρες, έπεσε στην αντίληψη μου ανάρτηση για τον St. Alban, στην οποία μεταφράστηκε το όνομα του ως "Άγιος Αλβανός".

Στην ανάρτηση αυτή, απάντησα με πολύ όμορφο τρόπο, αναφέροντας συν τοις άλλοις ότι, η προπαγάνδα που κάνει ο συγκεκριμένος είναι ανιστόρητη. Επίσης ανέφερα ότι αν
μεταφραζόταν το όνομα, η πιθανότερη ονομασία του εν λόγω αγίου θα ήταν "Άγιος Φώτιος ή Φωτεινός". Σημειώνω εδώ ότι η ονομασία και οι ιδιότητες του Αγίου, αποδόθηκαν 300 με 400 χρόνια μετά από την υποτιθέμενη ημερομηνία του μαρτυρίου του και το όνομα του είναι δοτό και όχι πραγματικό. Η αιτιολογία του ονόματος που αποδόθηκε είναι ότι:
κατά την ώρα του μαρτυρίου του (δημόσιος ραβδισμός) "άστραψε το σώμα του σαν λευκό φως (από το λατινικό Alba(1)) αμέσως πριν του δοθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στο ουράνιο Βασίλειο" (ελεύθερη μετάφραση).

(1) Το Alba, δεν αποδίδεται στις Ιλλυρικές γλώσσες και διαλέκτους, έχει καθαρά Λατινική ρίζα. Αλβανία Αλβανοί αρχίζει να αποκαλείται η περιοχή στην ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο. Ο πλυθησμός της Ιλλυρίας την εποχή εκείνη αποτελείται από Ιλλυριούς, Λατίνους και Έλληνες. 

Δεν πέρασε πολλή ώρα και άρχισε το ξέφρενο τρολάρισμα του αναρτήσαντα, ο οποίος από την αρχή προκλητικός και εριστικός, τρόλαρε ασύστολα.

Για όσους δεν γνωρίζουν την τακτική "τρολ", είναι ο συνεχής βομβαρδισμός με μηνύματα, από τα οποία, κάποια περιέχουν και διαφορετικές ερωτήσεις. Το τρολ με αυτό τον τρόπο, δεν επιτρέπει στον συνομιλητής του, να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται.
Το "τρολ" ποτέ δε δίνει χρόνο στο συνομιλητή να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση και η κλασική τακτική είναι να τον εκνευρίσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Αυτό λοιπόν έκανε και σε εμένα το "τρολ" της ιστορίας μας. Με έβρισε, βέβαια εγώ δεν έχω μάθει να συζητάω με βρισιές και ξέρω, ότι σε υβρεομαχία θα ηττηθώ κατά κράτος. Έτσι λοιπόν, μετά από απίστευτο "τρολάρισμα" με χαρακτηρισμούς και προσβολές που δεν αρμόζουν στο πρόσωπο μου και στην πρώτη βρισιά, είπα στο "τρολ" ότι μόλις έχασε το δικαίωμα διαλόγου και αποχώρησα.

Πριν την αποχωρηση μου, μπήκαν στη συζήτηση τρία ακόμη άτομα από τα οποία το σχόλιο του ενός ηταν άνευ σημασίας.

Ο δεύτερος υποστήριξε ότι όλες οι "Ινδοευρωπαϊκές Γλώσσες" εξηγουνται από την Αλβανική γλώσσα, έδωσε και εξήγηση για το τι σημαίνει ανατομία

(Αντιγραφή από τη συνομιλία)
"Anatomia= ana to mia = anat e mia = dika mou meri
I epistimi tis etimologias ekei vri tis rizes tis kathe glosas mono sta alvanika.
Kai kati alo. Sti tania tis Hollywood " TROY" i polemistes tou Odisea milane liga Alvanika"

Αν και δεν ήξερε ότι "Ανατομία"(2) είναι Ελληνική λέξη, εκτίμησα το γεγονός ότι δεν έκανε καμία, μα καμία προσωπική επίθεση. Υπερασπίστηκε αυτό που πίστευε, παραθέτοντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του, χωρίς να προσβάλει το συνομιλητή του.

(2) από το "ἀνά+τομή" και είναι Ιατρικός όρος της Ελληνικής.
σημείωση: Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί πουθενά ιλλυρική γραφή. Υπάρχουν μόνο ελάχιστες λέξεις (λιγότερες από 20) οι οποίες αναφέρονται ως Ιλλυρικές σε Ελληνικά κείμενα την Περίοδο της ύστερης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο).

Άλλος ένας είπε
(Αντιγραφή από τη συνομιλία)
"Ki'wmos se kamia xora den vrizoun tous agious pou pisteboun kai prosefxonte.. mono sti xora sou sinbeni auto me to pou anigoun k klinoun ta matia xristopanagies katebazoun.. kai apo tin ali to pezoun kali xristiani.."

Όχι ότι έχει και άδικο, όλοι μας ξέρουμε ανθρώπους που ρίχνουν καντήλια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μ'αρέσει όμως που το τοποθετεί στενά γεωγραφικά στα όρια του Ελληνικού Κράτους και θεωρεί αυτονόητα ότι και εγώ είμαι ένας από αυτούς.

Το "τρόλ" όμως έχει σκυλιάσει, έχουν περάσει δύο ώρες και συνεχίζει να γράφει ή μάλλον να αντιγράφει μηνύματα πάνω σε άλλες αναρτήσεις μου, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αρχική συνομιλία. Σκοπός του να προκαλέσει την αντίδραση μου με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που πέτυχε είναι να τον αποκλείσω πλήρως και δια παντός.

Τι κέρδισα; τίποτα, δεν είχα σκοπό να αποκομίσω κάτι.
Τι έχασα; το χρόνο μου.

Κάποιος φιλόσοφος είπε: Αν βρεθείς με κάποιον ο οποίος δεν αξίζει, χάνεις το χρόνο σου. Αν όμως αποφύγεις κάποιον που αξίζει, χάνεις ένα φίλο.

Πιστέψτε με, αξίζει να χάνεις πολύ και πολύτιμο χρόνο για να βρεις στο τέλος ένα φίλο.


υγ.
Αν και δε θα έπρεπε να το αναφέρω εδώ, οι Ιλλύριοι έχουν συνεχείς σχέσεις με Ελληνικά φύλα από το 13 αιώνα π.Χ. Οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τους Ιλλύριους και τους Έλληνες ένα λαό. Την εποχή εκείνη τα κοινά που είχαν ήταν πολλά, κοινή γλώσσα, κοινά θρησκευτικά έθιμα κα. Συνεργάζονται στενά για να αποτρέψουν τις επιδρομές Σλάβων, μάλιστα αρκετοί Καίσαρες είναι Ιλλύριοι. 
Το Πριγκιπάτο του Αρβάνου ήταν το πρώτο Αλβανικό κράτος κατά το Μεσαίωνα και ιδρύθηκε από τον άρχοντα Πρόγονο στην περιοχή της Κρούγιας γύρω στα 1190. Τον ιδρυτή Πρόγονο διαδέχθηκαν οι γιοί του Τζην και Δημήτριος, με το δεύτερο το βασίλειο να φτάνει στο ανώτερο σημείο του. Μετά το θάνατο του Δημήτριου, τελευταίου της οικογένειας των Προγόνων, το πριγκιπάτο περιήλθε στον Έλληνα Γρηγόριο Καμονά και στη συνέχεια στον Αλβανό γαμπρό του Γουλαμό, για να διαλυθεί τελικά το 1255Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου